Τι συμβαίνει με τις μπαταρίες στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα;

02 Ιουλίου 2021

Με την άφιξη του καλοκαιριού, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αποτελούν μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών. Συνδυάζουν τη διαμονή και το μεταφορικό μέσο σε ένα μόνο όχημα, καθιστώντας το την ασφαλέστερη επιλογή, καθώς δεν προκύπτει το άγχος της πανδημίας που ταλαιπωρεί κατά πολύ τους ταξιδιώτες τα τελευταία καλοκαίρια.

Τι συμβαίνει με τις μπαταρίες στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα;

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Μπαταρίες εκκίνησης του κινητήρα
  • Μπαταρίες τροφοδοσίας διάφορων καταναλώσεων

Αναφορικά με τον κινητήρα, επιλέγονται μπαταρίες που προορίζονται για εκκινήσεις και διαθέτουν περισσότερες και λεπτότερες πλάκες, οι οποίες μεγιστοποιούν κατά αυτόν τον τρόπο το συνολικό εμβαδόν επιφάνειας των πλακών που εκτίθεται στον ηλεκτρολύτη.

Οι μπαταρίες που τροφοδοτούν διάφορες καταναλώσεις στο τροχόσπιτο, όπως είναι ο φωτισμός, η τηλεόραση και ο φούρνος μικροκυμάτων, διαθέτουν λιγότερες αλλά παχύτερες πλάκες, βοηθώντας τη σταθερή παροχή ποσότητας ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς επιλέγω μπαταρίες για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα;

Μπορείτε να επιλέξετε είτε μία μπαταρία εκκίνησης του κινητήρα για το τροχόσπιτο σας και μία επιπρόσθετη μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης, που θα χρησιμοποιείται ως πάροχος ενέργειας ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανημάτων και συσκευών, φωτισμού και ως back-up ενέργεια.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης και εκκίνησης - διπλής χρήσης - για κινητήρες εσωτερικής καύσης, η οποία θα χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του κινητήρα και συγχρόνως για την παροχή ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών και του φωτισμού.

Η STANDARD έχει προνοήσει προκειμένου να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελάτων της και παρέχει αμφότερες τις επιλογές για τις μπαταρίες για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.