Τι πρέπει να ελέγχω πριν αγοράσω μπαταρία για το αυτοκίνητό μου

07 Αυγούστου 2020

Μέγεθος: Πρέπει να ταιριάζει στις διαστάσεις που έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Δεν υπάρχει κανένα νόημα αγοράς μίας μπαταρίας που δεν ταιριάζει στη συγκεκριμένη θέση.

Χωρητικότητα: Πρέπει να υπερκαλύπτει τη χωρητικότητα σε Ah που όρισε ο κατασκευαστής. Σε περίπτωση μικρότερης χωρητικότητας από την ενδεδειγμένη, η ωφέλιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενδέχεται να είναι αρκετά μικρότερη από την αναμενόμενη. Σε περίπτωση (πολύ) μεγαλύτερης χωρητικότητας υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην μπορεί να φορτιστεί πλήρως από το δυναμό του αυτοκινήτου.

Ρεύμα εκκίνησης: Πρέπει να υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις σε ρεύμα εκκίνησης για να μπορεί να ξεκινήσει ο κινητήρας. Αν και μπορεί οπτικά δύο μπαταρίες να έχουν αντίστοιχες διαστάσεις, αν και μπορεί να έχουν παραπλήσια χωρητικότητα, το ρεύμα εκκίνησης είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα όσο αυξάνονται τα κυβικά και η συμπίεση του κινητήρα (πχ πετρελαιοκίνητα οχήματα)

Τύπος: Διαφορετικό είδος μπαταρίας χρειάζεται ένα παλαιότερο αυτοκίνητο, διαφορετική κάποιο νεότερο με τεχνολογία start-stop, διαφορετική κάποιο άλλο που έχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Εγγύηση: Πρέπει να έχει εγγύηση καλής λειτουργίας και υποστήριξη από το δίκτυο του διανομέα.

Η σωστή επιλογή είναι στο χέρι μας!