Μπαταρίες Αυτοκινήτων Start-Stop με Τεχνολογία AGM & EFB

09 Μαΐου 2019

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ AGM

AGM σημαίνει Absorbent Glass Mat. Πρωτοποριακή τεχνολογία AGM με ειδικό διαχωριστικό στρώμα.
Αποτελεί την τελευταία τεχνολογία πρώτου εξοπλισμού για οχήματα με επεκταμένη τεχνολογία Start-Stop με 3 – 4 φορές υψηλότερη κυκλική αντοχή, η οποία αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις όλων των οχημάτων Start-Stop και των οχημάτων πολυτελείας.

Παρέχει υψηλότερα δυναμικά φόρτισης, τα οποία επιτρέπουν την αφομοίωση περισσότερης ενέργειας από την ανάκτηση ενέργειας πέδησης. Απόλυτη προστασία κατά της εκροής – Απόλυτη ασφάλεια στις κλίσεις και αντίσταση κατά των κραδασμών μέχρι 360 °

Χαρακτηριστικό της η πολύ καλή ισχύς εκκίνησης ακόμα και με χαμηλά επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας. Επιπλέον, διακρίνεται για την αυξημένη διάρκεια ζωής, χωρίς μάλιστα καμία απολύτως συντήρηση!

Ουσιαστικά είναι η συνεπής μετεξέλιξη της τεχνολογίας μολύβδου με απορροφητικό ύφασμα από υαλοΐνες, όπου ο ηλεκτρολύτης ενώνεται σε αυτό το υαλούφασμα. Χάρη στην υψηλότερη πίεση του ζεύγους ηλεκτροδίων, το υαλούφασμα μένει στη σωστή θέση και είναι πολύ κοντά στο ζεύγος ηλεκτροδίων., ενώ η μείωση του ενεργού υλικού διατηρείται έτσι στο μίνιμουμ.

Αυτή η τεχνολογία αποτρέπει τη δημιουργία στρώματος οξέος την κύρια αιτία βλάβης σε οχήματα με υψηλές απαιτήσεις. Δίνει μέγιστη απόδοση, εξαιρετικά υψηλή κυκλική αντοχή και εξαιρετικά υψηλή αντίσταση κατά των κραδασμών. Είναι ιδανική λύση για οχήματα με τεχνολογία Start-Stop, ανάκτηση ενέργειας πέδησης και μεγάλο αριθμό καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, π.χ.BMW EfficientDynamics, VW BlueMotion.


Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ EFB:

EFB σημαίνει Enhanced Flooded Battery.

Προορίζεται ειδικά για κανονικά οχήματα Start-Stop, τα οποία δεν υποστηρίζουν επιπλέον λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε σύγκριση με τη συνηθισμένη υγρή μπαταρία είναι εξοπλισμένη με ειδικό scrim πολυεστέρα και χοντρότερες πλάκες. Το scrim πολυεστέρα για χαμηλότερη πίεση συγκρατείτο ενεργό υλικό σταθερά στην πλάκα. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει υψηλότερη κυκλική αντοχή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μπαταρίες. Σαν αποτέλεσμα, η μείωση του ενεργού υλικού διατηρείται έτσι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Επίκαιρα παραδείγματα για οχήματα με αυτή την τεχνολογία μπαταρίας: Fiat 500 Start-Stop, Toyota Yaris Start-Stop, Ford ECOnetic.