Πώς μπορώ να καταλάβω αν η μπαταρία χρειάζεται αλλαγή;

03 Νοεμβρίου 2021

Η μπαταρία είναι η καρδιά του αυτοκινήτου. Τροφοδοτεί με ενέργεια τα όργανά του ώστε αυτό να ξεκινήσει να κινείται, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη. Παράγοντες όμως όπως ο καιρός -ιδιαίτερα χαμηλές ή αυξημένες θερμοκρασίες- καθώς και η οδηγική μας συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της.

Πώς λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε αν η μπαταρία μας χρειάζεται αντικατάσταση και να αποφύγουμε να «μείνουμε»… από μπαταρία; Διαβάστε τα 6 στοιχεία που μπορούν να μας αποκαλύψουν εγκαίρως για την κατάστασή της.

Πρέπει να τσεκάρουμε την μπαταρία όταν:

  1. Ο κινητήρας αργεί να πάρει μπρος. Εάν με το γύρισμα του κλειδιού, η μηχανή του αυτοκινήτου αργεί να πάρει μπροστά και χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό,τι συνήθως, τότε καλό είναι να προχωρήσετε στον έλεγχό της.
  2. Ανάβει η ένδειξη check engine. Ο πίνακας οργάνων του αυτοκινήτου είναι ένας χρήσιμος «οδηγός» γι’αυτό και τον παρατηρούμε με προσοχή, καθώς μέσω φωτεινών ενδείξεων μας εμφανίζει τυχόν προβλήματα του οχήματος.
  3. Η στάθμη των υγρών μπαταρίας είναι χαμηλή. Οι περισσότερες μπαταρίες διαθέτουν ένα εξάρτημα το οποίο επιτρέπει τον οπτικό έλεγχο της στάθμης υγρών της μπαταρίας. Κάνετε τακτικό έλεγχο της στάθμης κι εάν αυτή είναι χαμηλή, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε σε συνεργείο.
  4. Υπάρχει εμφανής αλλοίωση της μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε την επιφάνεια της μπαταρίας να έχει «φουσκώσει», καλό θα ήταν να προχωρήσετε στον επαγγελματικό έλεγχό της.
  5. Παρατηρήσετε ασυνήθιστη οσμή. Αν με την είσοδο στο αυτοκίνητό σας παρατηρήσετε δυσάρεστη οσμή, ενδέχεται η μπαταρία σας να έχει διαρροή.
  6. Έχει ξεπεραστεί η διάρκεια ζωής της. Συνήθως μια μπαταρία αντέχει τουλάχιστον 3 έτη. Εάν ξεπεραστεί αυτό το χρονικό όριο, θα πρέπει να έχετε στο νου σας το ενδεχόμενο απότομης παύσης της λειτουργίας της.

Επισκεφθείτε το δίκτυο καταστημάτων STANDARD-Μπαταρίες- χωρίς ραντεβού και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα προχωρήσει στη διάγνωση της μπαταρίας σας με την υπηρεσία δωρεάν ελέγου!