Οι 4 πιο απλοί τρόποι για να διατηρήσεις την υγεία της μπαταρίας του αυτοκινήτου σου

02 Ιουλίου 2021

Τα προβλήματα με τις μπαταρίες των αυτοκινήτων εμφανίζονται πάντα τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Προκειμένου όμως να αποφύγουμε μία δυσάρεστη έκπληξη στο αυτοκίνητο μας σε μία κρίσιμη στιγμή, υπάρχουν τέσσερα πολύ απλά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε ότι μπορούν να βοηθήσουν τις μπαταρίες των αυτοκινήτων σας.

  1. Φροντίστε να είναι καθαρή η μπαταρία σας

Όλοι φροντίζουν την εμφάνιση του αυτοκίνητου τους και προνοούν συνεχώς να είναι καθαρό εσωτερικά και εξωτερικά. Πρέπει όμως να διατηρείται καθαρό και σε άλλα μέρη. Ένα από αυτά είναι η μπαταρία και συγκεκριμένα οι ακροδέκτες που τοποθετείται. Όταν ο ακροδέκτης της μπαταρίας είναι βρώμικος μπορεί εύκολα να αποτρέψει την μπαταρία από την παροχή του υγρού που χρειάζεται, εμποδίζοντας την τελικά να λειτουργήσει.

  1. Καθιερώστε μία ρουτίνα

Ποιος είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος στον οποίο οφείλεται η δυσλειτουργία της μπαταρίας ενός αυτοκινήτου; Ένα ανθρώπινο λάθος.

Είτε έχετε ξεχάσει τα φώτα ή το ραδιόφωνο ή τους προβολείς ή ακόμη και το εσωτερικό φως πάνω από κάθισμα, όλα αυτά αρκούν για να διαπιστώσετε το επόμενο πρωί ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας έχει εξαντληθεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την εξάντληση της μπαταρίας σας είναι να καθιερώσετε μία απλή ρουτίνα που θα πραγματοποιείτε κάθε φορά που θα βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας. Αν αφιερώνετε 3-4 λεπτά κάθε φορά ελέγχοντας τις «επικίνδυνες» περιοχές, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και αρκετή ταλαιπωρία από τη ζωή σας.

  1. Κλειδώνετε τις πόρτες

Ενδεχομένως αυτό να είναι αυτονόητο για μερικούς, δεν είναι όμως δεδομένο για όλους. Πέραν της ασφάλειας που παρέχει το κλείδωμα των πορτών του αυτοκινήτου, εξοικονομεί και την ισχύ της μπαταρίας σας.

Πολλά μοντέλα αυτοκινήτων πραγματοποιούν ελέγχους «ετοιμότητας» κάθε φορά που οι πόρτες του αυτοκινήτου είναι ξεκλείδωτες. Αυτοί οι έλεγχοι ετοιμότητας χρησιμοποιούν την ισχύ της μπαταρίας με αποτέλεσμα την εξάντλησή της.

  1. Αποφύγετε τις μικρές διαδρομές

Οι σύντομες διαδρομές είναι πολύ επιζήμιες για την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος για την πλήρη επαναφόρτιση της. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε και το ραδιόφωνο, τα αποθέματα της μπαταρίας εξαντλούνται.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θελήσετε να μετακινηθείτε μέχρι το περίπτερο με το αυτοκίνητό σας, εμείς σας προτείνουμε να το σκεφτείτε εις διπλούν.

Ωστόσο, κάποτε έρχεται η στιγμή που οι μπαταρίες των αυτοκινήτων σας πρέπει να αντικατασταθούν. Αν η μπαταρία του αυτοκινήτου σου εξαντλήθηκε, επισκέψου την STANDARD! Διαθέτουμε μία ευρεία γκάμα επιλογών μπαταριών και σου εγγυούμαστε ότι θα βρεις την καλύτερη επιλογή για το αυτοκίνητό σου!