Μπαταρίες συστημάτων συναγερμού ασφαλείας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

02 Ιουλίου 2021

Τα συστήματα συναγερμού ασφαλείας προσφέρουν αδιαμφισβήτητα μία έντονη αίσθηση ηρεμίας υπό την απειλή μίας απόπειρας διάρρηξης του σπιτιού ή του καταστήματος μας. Η τήρηση των οδηγιών που βρίσκονται στο εγχειρίδιο του συστήματος ασφαλείας αλλά και η καταγραφή του τρέχοντος κωδικού είναι τα σημεία κλειδιά για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που αφενός περνούν απαρατήρητες, αφετέρου αποτελούν σωτήριες λύσεις για την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας και συνδέονται άρρηκτα με τις μπαταρίες των συστημάτων του συναγερμού ασφαλείας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την απόλυτη ασφάλεια σας σε σχέση με τις μπαταρίες των συστημάτων συναγερμού ασφαλείας

  1. Εφεδρικές Μπαταρίες

Οι εφεδρικές μπαταρίες εγκαθίστανται συχνά για πιθανές διακοπές ρεύματος. Για παράδειγμα, ένας πίνακας ελέγχου λειτουργεί με εναλλασσόμενο ρεύμα αλλά εξακολουθεί να περιέχει μια εφεδρική μπαταρία. Ακόμη και ανιχνευτές καπνού με ενσύρματο καλώδιο ενδέχεται να έχουν εγκατεστημένες εφεδρικές μπαταρίες.

Γίνονται συνεχώς βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να αλλάζονται, καθώς εάν το σύστημα συναγερμού σας εξαντλεί τις μπαταρίες, η τακτική αλλαγή των μπαταριών μπορεί να σας γλιτώσει από προβλήματα και ταλαιπωρία αργά το βράδυ.

  1. Δείκτες χαμηλής μπαταρίας

Προτείνεται να αλλάζετε την μπαταρία του συστήματός σας κάθε 3-5 χρόνια, αλλά οι νεότερες συσκευές μπορεί να διαρκέσουν έως και 7 χρόνια. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συντήρηση του συστήματός σας, θα πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε μπαταρία αντικατάστασης. Ταυτόχρονα, το σύστημα που έχετε τοποθετήσει θα εμφανίζει σημάδια ή σήματα όταν η μπαταρία έχει αρχίσει να εξασθενεί.

  1. Προειδοποιητικός ήχος

Ανάλογα με το σύστημα συναγερμών, οι περισσότεροι συναγερμοί αρχίζουν να κάνουν ένα διαφορετικό - από το συνηθισμένο – θόρυβο, προμηνύοντας την χαμηλή ισχύ της μπαταρίας.

  1. Οθόνες LED

Όταν η μπαταρία εξαντλείται, προβάλλεται στις οθόνες LED η ένδειξη «Χαμηλή μπαταρία» ή «Low Battery» ώστε να προειδοποιήσουν τον χρήστη για την ανάγκη της αντικατάστασης της μπαταρίας στο σύστημα.

  1. Ψευδείς συναγερμοί

Μια μπαταρία που φτάνει στα «όρια» της, μπορεί να προκαλέσει ψευδείς συναγερμούς. Εάν εσείς ή ένα μέλος της οικογένειας σας βρεθεί αντιμέτωπο με ένα false alarm, τότε προγραμματίστε μία άμεση αντικατάσταση της μπαταρίας του συστήματος σας ανά τρία χρόνια.

Η τακτική αντικατάσταση της μπαταρίας μειώνει τις πιθανότητες των λανθασμένων συναγερμών.

Συμβουλή: Θέστε το σύστημα συναγερμού σας σε δοκιμαστική λειτουργία προτού αντικαταστήσετε την μπαταρία, διότι μπορεί επίσης να προκληθούν ανεπιθύμητες ηχητικές προειδοποιήσεις.

Πρωταρχικό μέλημα της STANDARD είναι η πλήρης ικανοποίηση των πελατών της, παρέχοντας τους προϊόντα υψηλής ποιότητας. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, συμπληρώνοντας τη φόρμα και θα έρθουμε εμείς σε επαφή με εσάς!