Η υψηλής ποιότητας μπαταρία για έναν κάτοχο αναπηρικού αμαξιδίου

21 Απριλίου 2021

Έχετε συλλογιστεί ποτέ πως αν προσέχετε την μπαταρία του αμαξιδίου σας, θα σας προσέχει εξίσου και εκείνη; Η ειδοποιός διαφορά για την επαρκέστερη αξιοποίηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου έγκειται στη σωστή διαχείριση μιας υψηλής ποιότητας μπαταρίας.

Στον αντίποδα της υπόθεσης, εάν μια μπαταρία παραμεληθεί, εκ του αποτελέσματος η απόδοση του οχήματος θα μετατραπεί σε χαμηλή. Μια ασταθής φόρτιση αυτομάτως οδηγεί στην εξάντληση των αποθεμάτων της μπαταριάς σας. Ωστόσο, τα χέρια σας λύνονται, εάν προλαμβάνετε την κατάσταση με τη σωστή συντήρηση της μπαταρίας του αναπηρικού αμαξιδίου.

Αν επιθυμείτε να εκτελείτε απροβλημάτιστα τις διαδρομές σας, δίχως να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό:

Επιλέξτε υψηλής ποιότητας μπαταρία

Τα αναπηρικά αμαξίδια διαθέτουν μπαταρίες VRLA βαθιάς εκφόρτισης. Πρόκειται για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες χαμηλού βάρους, σημαντικά μικρότερες από τις μπαταρίες μολύβδου, εξαιρετικά αποδοτικές και διαρκούν περισσότερο από κάθε άλλη. Το σημείο, όμως, που θα πρέπει να καταβάλετε ιδιαίτερη προσοχή είναι η μεταχείριση της μπαταρίας, καθώς φθείρονται εύκολα. Όπως προαναφέραμε, η άψογη συντήρηση μιας υψηλής ποιότητας μπαταρίας θα διευκολύνει κατά μεγάλο βαθμό τη ζωή σας.

Μην εξαντλείτε την μπαταρία του αναπηρικού αμαξιδίου σας

Είναι γνωστό ότι κανείς μας δεν προσέχει τις μπαταρίες των συσκευών του. Αυτό που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι ότι το αμαξίδιο σας δεν είναι κινητό τηλέφωνο και η ασυνέπεια στη φροντίδα της μπαταρίας του, θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για αυτό.

Συνίσταται να φορτίζετε το αμαξίδιο σας σε κάθε πιθανή ευκαιρία που σας δίνετε. Κάθε μπαταρία χρειάζεται περίπου 50-100 κύκλους φόρτισης και ένας πλήρης κύκλος φόρτισης είναι από 100% έως 0% και αντίστροφα πίσω στο 100%.

Αν θέλετε να επιτύχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, προτείνουμε να διατηρείτε το επίπεδο φόρτισης πάνω από το 50%. Στην περίπτωση που επιθυμείτε τη μέγιστη διάρκεια ζωής, τότε κρατάτε συνεχώς τη φόρτιση πάνω από 80%.

Προμηθευτείτε τον κατάλληλο φορτιστή για το αναπηρικό αμαξίδιο σας

Όλες οι μπαταρίες είναι συμβατές με συγκεκριμένους φορτιστές βάσει των τεχνικών προδιαγραφών τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε φορτιστή βρίσκετε, στην περίπτωση που καταστραφεί ο δικός σας.

Επιλέξτε έναν φορτιστή κατάλληλο για την τάση, την χωρητικότητα καθώς και την τεχνολογία της μπαταρίας σας. Μπορεί να θεωρείτε ότι ο φορτιστής λειτουργεί σωστά και εκτελεί τη «δουλειά» του, στο άμεσο μέλλον, όμως, θα μετανιώσετε αυτή σας την επιλογή.

Tip: Μην ανησυχήσετε σε πιθανή ζημιά ή καταστροφή της μπαταρίας σας, καθώς μπορείτε να προβείτε άμεσα σε ένα service της μπαταρίας σας.

Προσέχετε τη θερμοκρασία της μπαταρίας του αναπηρικού αμαξιδίου σας

Η συνιστάμενη οδηγία για τη φόρτιση της μπαταρίας του αμαξιδίου σας αναφέρει να πραγματοποιείται πάντα σε δροσερό και αεριζόμενο χώρο. Οι ζεστές θερμοκρασίες θα αποδυναμώσουν την ισχύ της, ιδίως κατά τη φόρτιση.

Όλα τα αναπηρικά αμαξίδια, κατά την απόκτηση τους, παρέχουν ένα πληρέστατο εγχειρίδιο οδηγιών, όπου επισημαίνονται εκτενώς όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδανικές συνθήκες φόρτισης της μπαταρίας του αναπηρικού αμαξιδίου σας.

Για να συνοψίσουμε, λοιπόν, τα κυριότερα σημεία για να διατηρήσετε την υψηλής ποιότητας μπαταρία είναι να βρείτε την καταλληλότερη και να επιδιώκετε συνεχώς μια σταθερή φόρτιση σε δροσερό περιβάλλον με τον «αναγνωρισμένο» φορτιστή της. Κατά αυτόν τον τρόπο θα έχετε επωφεληθεί από μία τέλεια εμπειρία με το αναπηρικό σας αμαξίδιο.