Γιορτινές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.

29 Δεκεμβρίου 2021

Γνωρίζατε πως οι ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς είναι από τις περιόδους με τη μεγαλύτερη κινητικότητα αυτοκινήτων στην Ευρώπη; Περισσότερα από 268 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των γιορτών στην Ευρώπη -κι αυτό ενώ πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές οικογένειες… φοβούνται την οδήγηση κατά την εορταστική περίοδο!

Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια των γιορτών έχουμε πολλούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και την οδήγηση. Οι υπερφορτωμένοι δρόμοι, μαζί με τη βιασύνη και την κούραση που φέρνουν μαζί τους οι γιορτινές ετοιμασίες, καθώς και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες -χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή, χιονόπτωση, παγετός- απαιτούν τη μέγιστη προσοχή του οδηγού. Απαιτούν επίσης και την προνοητικότητά του αναφορικά με το πλέον απαραίτητο εργαλείο «πρώτης βοήθειας» για το όχημά του, σε περίπτωση που… το κακό συμβεί και «μείνει» από μπαταρία -τον εκκινητή με μπαταρία λιθίου!

Γιατί να προτιμήσω εκκινητή με μπαταρία λιθίου αντί για τα «κλασσικά» καλώδια εκκίνησης;

  • Η λύση των καλωδίων εκκίνησης, απαιτεί… επιπλέον όχημα. Αν όμως διαθέτετε εκκινητή με μπαταρία λιθίου, δεν χρειάζεται να περιμένετε κάποιον άγνωστο να σταματήσει. Οι εκκινητές με μπαταρία λιθίου τροφοδοτούνται εσωτερικά από τη δική τους μπαταρία ιόντων-λιθίου, γι’ αυτό και σας προσφέρουν αυτονομία.
  • Ο εκκινητής με μπαταρία λιθίου προσφέρει μέγιστη ασφάλεια καθώς περιλαμβάνει κύκλωμα προστασίας από αντίστροφη πολικότητα και βραχυκύκλωμα, εξασφαλίζοντας συνδέσεις χωρίς σπινθήρες.
  • Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Ο εκκινητής με μπαταρία λιθίου διαθέτει τεχνολογία ασφαλείας με προστασία από δημιουργία σπινθήρων, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον εντοπισμό της ορθής πολικότητας και για την περίπτωση που οι σφιγκτήρες της μπαταρίας έρθουν σε επαφή.
  • Ο εκκινητής με μπαταρία λιθίου προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη ισχύ… σε μικρές διαστάσεις. Εύχρηστος, προσφέρει ευκολία στη φορητότητα με δυνατότητα αποθήκευσης στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, στον χώρο αποσκευών ή στην εργαλειοθήκη.
  • Είναι… πολυεργαλείο! Ο εκκινητής με μπαταρία λιθίου, μπορεί επίσης να επαναφορτίσει τις συσκευές USB που έχετε, να τροφοδοτήσει συσκευές 12 Volt ενώ ορισμένοι εκκινητές διαθέτουν φακό LED.

Πώς θα εκκινήσω το όχημά μου χρησιμοποιώντας εκκινητή με μπαταρία λιθίου;

Ακολουθώντας 4 απλά βήματα!

1. Συνδέστε τον κόκκινο (θετικό) σφιγκτήρα μπαταρίας του εκκινητή με μπαταρία λιθίου με τον θετικό πόλο της μπαταρίας στο όχημα με τη νεκρή μπαταρία.

2. Συνδέστε τον μαύρο (αρνητικό) σφιγκτήρα μπαταρίας του εκκινητή με μπαταρία λιθίου στο σώμα του πλαισίου.

3. Προσπαθήστε να εκκινήσετε το όχημα με τη νεκρή μπαταρία. Εάν ο κινητήρας του οχήματος δεν ξεκινήσει αμέσως, περιμένετε λίγα λεπτά για να δώσετε τη δυνατότητα να υπάρξει ροή ρεύματος προς την μπαταρία και δοκιμάστε ξανά.

4.Αποσυνδέστε τον εκκινητή με μπαταρία λιθίου με την αντίστροφη σειρά, ξεκινώντας με την αφαίρεση του μαύρου (αρνητικού) σφιγκτήρα μπαταρίας του εκκινητή με μπαταρία λιθίου.

Ανακαλύψτε τους κορυφαίους εκκινητές με μπαταρία λιθίου noco εδώ