Από τι εξαρτάται η αυτονομία ενός scooter;

22 Ιουλίου 2021

Η εφιαλτική μετακίνηση με τα ΜΜΜ στην καθημερινότητα μας έχει μετατραπεί σε ονειρεμένο παράδεισο με το νεόφερτο scooter. Ευκολία κατά τη μετακίνηση ακόμα και σε ώρες αιχμής, ευέλικτο και προσαρμόσιμο σε όλες τις θέσεις στάθμευσης, ένα ηλεκτρικό πατίνι βραβεύεται ως το καλύτερο μέσο μεταφοράς.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αυτονομία ενός scooter;

  1. Μπαταρία!

Οι μπαταρίες των scooters αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του οχήματος σας. Όλες οι μπαταρίες έχουν ένα κύκλο ζωής και όταν παρατηρείτε ότι δεν προσφέρουν πλέον τη διάρκεια που είχαν στην αρχή, τότε ο κύκλος ζωής τους εξαντλείται.

Μην αφήνετε ποτέ την μπαταρία να αποφορτιστεί πλήρως. Φροντίστε να είναι συνεχώς φορτισμένη περίπου στο 90%, για να αποφύγετε κατά αυτόν τον τρόπο και την υπερφόρτιση.

Όταν η μπαταρία διατηρείται με μία μεθοδική φόρτιση, μειώνονται οι πλήρεις κύκλοι φόρτισης. Κατά συνέπεια, η υγεία της μπαταρίας παραμένει σταθερή και προστατευμένη.

Συμβουλή: Κάθε ηλεκτρικό πατίνι χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο μπαταρίας. Επομένως, αποφύγετε τους φορτιστές άλλων ηλεκτρικών πατινιών, διότι μπορεί να αποβεί επιβλαβές για το όχημα σας.

  1. Συντήρηση του scooter.

Ο συνεχής έλεγχος της κατάστασης που βρίσκεται το πατίνι σας θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Πρέπει να εξετάζετε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα λάστιχα, τα τακάκια, τα φρένα σας, το τιμόνι σας και όλα τα εξαρτήματα που το συμπληρώνουν.

Για παράδειγμα, οι βίδες που ενώνουν διάφορα κομμάτια των ηλεκτρικών πατινιών «χαλαρώνουν» με την πάροδο του χρόνου λόγω των κραδασμών. Όλα τα μέρη ενός scooter είναι εκτεθειμένα ή κινούμενα, οπότε χρειάζεται περιοδικός έλεγχος για την καλύτερη λειτουργία του.

  1. Προσοχή στην ταχύτητα και τη διαδρομή.

Η ομαλή, υπεύθυνη και προσεκτική οδήγηση σώζει ζωές αλλά και πατίνια! Φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα όρια ταχύτητας και να διατηρείτε μία ομαλή οδήγηση χωρίς να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε απότομα. Επίσης, αποφύγετε δύσκολες διαδρομές, όπως απότομες ανηφόρες ή κατηφόρες και μην «παίρνετε» μικρές κλίσεις με το τιμόνι του ηλεκτρικού πατινιού σας.

Όλα τα παραπάνω βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του scooter σας, διατηρώντας το λειτουργικό για πολλά χρόνια. Ωστόσο, η τακτική και επιμελής φροντίδα που χρειάζονται οι μπαταρίες των scooters αποτελούν το Α και το Ω! Η STANDARD γνωρίζει τη σημαντικότητα που κατέχει ο ρόλος της ενέργειας σε όλα τα οχήματα, εξού και σου προσφέρει τις καλύτερες μπαταρίες για scooters!