Ανοιξιάτικος έλεγχος της μηχανής: τι να προσέξετε

04 Μαΐου 2022

Η μοτοσυκλέτα σας έμεινε σε αδράνεια όλο τον χειμώνα; Αν ετοιμάζεστε να κάνετε μαζί της υπέροχες ανοιξιάτικες διαδρομές, καλό είναι να προηγηθεί ένας βασικός έλεγχος ώστε να διασφαλίστε την ομαλή και ασφαλή οδήγησή της. Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία που πρέπει να ελέγξετε.

Καύσιμα

Σύμφωνα με τη σωστή αποθήκευση, πριν να αποθηκεύσετε τη μηχανή σας για τον χειμώνα, θα έπρεπε να την έχετε αδειάσει από καύσιμα. Τα καύσιμα όταν μένουν αρκετό καιρό χωρίς να «καταναλωθούν» προκαλούν σημαντικές φθορές στο ντεπόζιτο, το σύστημα καυσίμων, τα φίλτρα κ.α. Ακόμη και χωρίς φθορά όμως, φροντίστε να γεμίσετε με νέα καύσιμα τη μηχανή σας πριν ξεκινήσετε τις ανοιξιάτικες διαδρομές σας.

Λάδι και φίλτρο λαδιού

Αλλάξατε το λάδι και το φίλτρο λαδιού πριν αποθηκεύσετε τη μηχανή σας για τον χειμώνα; Αν όχι, πρέπει να το κάνετε τώρα. Η αλλαγή στη θερμοκρασία και ο χρόνος αδράνειας επηρεάζουν τόσο το λάδι όσο και το φίλτρο λαδιού. Για να αποφύγετε φθορές και μεγαλύτερες ζημιές, προβείτε σε αλλαγή τους πριν να θέσετε τη μηχανή ξανά σε λειτουργία.

Λάστιχα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, η αδράνεια και η μη σωστή αποθήκευσή τους, τείνουν να επηρεάζουν τον αέρα σε αυτά. Ελέγξτε τα ενδελεχώς στο γκαράζ σας, πριν βγείτε στον δρόμο, για να προλάβετε τυχόν φθορές εγκαίρως.

Μπαταρία

Η συντήρηση της μπαταρίας μιας μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι μπαταρίες φθείρονται και σταματούν να λειτουργούν νωρίτερα από το αναμενόμενο είναι η χειμερινή περίοδος. Αυτό συμβαίνει γιατί η μπαταρία της μοτοσυκλέτας χρειάζεται επαναφόρτιση όταν δεν χρησιμοποιείται και κάθε φορά που οδηγείτε την μηχανή σας, εκείνη φορτίζει. Όταν όμως η μπαταρία σας μένει ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνει σιγά σιγά την ενέργειά της. Επισκεφθείτε το δίκτυο καταστημάτων STANDARD-Μπαταρίες χωρίς ραντεβού και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα προχωρήσει στη διάγνωση της μπαταρίας σας με την υπηρεσία δωρεάν ελέγου!