Ανοιξιάτικες αποδράσεις: τι να προσέξετε πριν ταξιδέψετε

15 Απριλίου 2022

Ο καλός καιρός της άνοιξης βάζει στο «πρόγραμμα» τα ταξίδια εκτός πόλης, με το αυτοκίνητο. Η ασφαλής οδήγηση είναι επιβεβλημένη, πριν όμως από αυτή, καλό είναι να κάνουμε έναν έλεγχο βασικών σημείων του αυτοκινήτου μας, ώστε να είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τα απρόοπτα.

Το μίνι τσεκ απ πριν από ένα μεγάλο ταξίδι καλό είναι να περιλαμβάνει:

• έλεγχο της κατάστασης των υγρών των φρένων, των λαδιών του κινητήρα και των υγρών του ψυγείου

• έλεγχο της μπαταρίας. Εάν κατά την εκκίνηση ακούσετε ήχους ή το όχημα δυσκολεύεται να ξεκινήσει, απευθυνθείτε σε ειδικό τεχνικό για να αποφύγετε να «μείνετε» κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

• έλεγχο στα φώτα του οχήματος, ώστε να διασφαλίσετε ότι έχετε μέγιστη ορατότητα αλλά και οι άλλοι οδηγοί έχουν καλή ορατότητα του δικού σας οχήματος.

• έλεγχο της πίεσης των ελαστικών του οχήματος. Ικανοποιητική είναι η πίεση των ελαστικών που ακολουθεί τις συστάσεις του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου.

  • καθαρισμό του φίλτρου καμπίνας. Είναι ένα από τα σημεία που οι οδηγοί συχνά αμελούν να φροντίσουν, παραμένει όμως βασικό καθώς ένα παλιό φίλτρο αέρα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα εντός αυτοκινήτου, μεταφέροντας ανεπιθύμητα βακτήρια στους επιβάτες.